2 Mayıs 2015 Cumartesi

FUHUŞ BİR YERE GİTMEMİŞ



01.05.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi

Bir yere toplanınca ‘genelev’ diyoruz da sokaklara yayılmış haline ‘genelsokak’ mı denir acaba? Hatta ‘genelsemt’ daha kapsayıcı olabilir. Bentderesi’nde genelevler yıkıldıktan sonra Ulus’tan İskitler’e kadar daha geniş bir mekan sahibi oldu mesleğin erbapları. Evler yıkılmasın diye direndiklerine ne kadar pişmandırlar; hem hareket alanları genişledi hem kiradan, masraftan kurtuldular. 3-5 bina içine sıkıştırılmış genelev ahalisi, halka açıldı adeta!

En turistik genelsemt!
12 Aralık 2014’de, yani 5 ay önce, ‘Fuhuş Nereye Gitti?’ diye sormuş, şuh bakışlı kadınların cadde üstü, sokak arası, kalabalık, çoluk çocuk demeksizin Ulus’ta aleni arzı endamları üzerine bir köşe dolusu laf etmiştik. Bir köşe laf içinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yazımızdan 2 ay önce Mücadele Eylem Planı başlatarak, resmi ve sivil ekiplerden oluşan 100'e yakın polisi, Ulus Meydanı ve yakın çevresinde görevlendirdiğine de yer vermiştik. Aynı zamanda mahallelerden gelen şikayetlerin artışını eklemiştik.

Şu ana kadar mücadelenin pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğimiz gibi, genelevlere yer göstermek için hiçbir adım da atılmadı. Belediye’de ve muhalefet partileriyle meclisinde, gündeme bile gelmedi konu. Ankara’nın en turistik ve kalabalık merkezi, en turistik ‘genelsemt’ olma yolunda hızından hiçbir şey kaybetmiyor. Daha çok sokaklara ittirilmiş  olsalar da Bulvar üzerinde, otobüs duraklarında, başımızın üzerinde açılmış iki göz deliğinden kendimiz de gördük aleni pazarlık keyfiyetini.

Vatandaşa canlı yayın!

Esnaf, geçtiğimiz hafta Anafartalar Çarşısı önünde bir otobüs durağında bekleyenlerin, durağın dibinde, çoluk çocuğun yanında pazarlık edenlerle tekme tokat birbirine girdiğini anlattı. Ulus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Sanayi Caddesi tarafındaki duvarınaysa dizi dizi oturup, bekliyormuş şuh bakışlı kadınlar. Liseliler, ders bitince bu manzarayla karşılaşıyor.

İskitler tarafıysa ‘icraatın içinden’ bölgesi! Sanayinin yıkılan kısmı, gece de gündüz de uygulama alanıymış. “Güneş Sitesi ve İskitler Camisi’nden vatandaş, olan biteni güpegündüz camlardan izliyor” diyorlar. Bu amaçla kullanılan  evlerse maalesef ailelerin de oturduğu mahalle içlerine doğru yayılıyor.

Halkla ilişkiler gelişiyor!
Geçici önlemlerin, çözüm olmayacağını da söylemişiz Aralık 2014’te. 2 yılı aşkın süredir böyle devam ediyor ve çözmek için adım atılmadığına göre, yöneticilerimiz, pek rahatsız olmuyor demek gidişattan. Serbest piyasa böyle bir şey mi acaba? Ya da halka açılmak?

Fuhuş Nereye Gitti?’ diye sormuştuk, bir yere gitmemiş görüldüğü gibi. Her anlamda gelişerek ve alenileşerek, halkla ilişkileri geliştiriyor. Bu şehrin gizli bir düşmanı mı var da bilmiyoruz, vallahi çok merak ediyoruz.

Hiç yorum yok: